Select4U

Detacheren in de technische arbeidsmarkt

Detacheren is een oplossing voor organisaties die op tijdelijke basis één of meerdere technische specialisten in willen zetten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als uw reguliere medewerkers door ziekte of verlof afwezig zijn. Detacheren kan ook een oplossing zijn in het geval uw organisatie een tijdelijke behoefte heeft aan kennis of capaciteit. Maar wat is detacheren nou precies? Wat zijn redenen om te detacheren en wat zijn nou de voordelen van detacheren?

Wat is detacheren?

Detacheren is het tijdelijk indelen of tewerkstellen van personeel aan een derde. Detacheren houdt dus simpelweg in dat een ander bedrijf personeel aan jouw organisatie uitleent. Als organisatie leen je dan dus werknemers van een derde partij. Daarbij staat de gedetacheerde werknemer niet bij jou op de loonlijst maar bij het detacheringsbureau. Concreet betekent dit dat iemand in loondienst is van het detacheringsbureau maar op opdracht gaat bij een andere partij. Doorgaans wordt detacheren voor langere periodes ingezet. De ene keer wordt een detacheringscontract afgesloten voor een project van drie maanden, de andere keer voor een periode van een halfjaar of zelfs een nog langere periode.

Redenen voor detacheren

Detacheren kan bijvoorbeeld een oplossing zijn in het geval van ondercapaciteit. De meest voorkomende redeneren om m.b.v. detacheren (extra) personeel in te schaken zijn:

  • Ziektevervanging;
  • Werkzaamheden die specifieke kennis vereisen;
  • Speciale projecten die kennis er ervaring vereisen;
  • Extra ondersteuning in drukke periodes;
  • Tijdelijke vervanging van medewerkers.

Naast de bovenstaande redenen zijn er nog een tal van redenen waarom detacheren voor jouw organisatie van toegevoegde waarde kan zijn.

Wat zijn de voordelen van detacheren?

Een groot voordeel van detacheren is dat je relatief eenvoudig en snel aan goed opgeleid en deskundig technisch personeel kan komen. Daarnaast hebben gedetacheerde arbeidskrachten veelal, door het detacheren, veel kennis en ervaring opgedaan in verschillende bedrijven en binnen verschillende projecten. Dit is uiteraard kennis en kunde die door het gedetacheerde personeel mee wordt genomen en waar jouw organisatie van kan profiteren.

Een ander groot voordeel van detacheren is het tijdelijk op kunnen vangen van piekmomenten. Stel dat jou organisatie met een piekmoment te maken heeft door een groot of eenmalig project, dan heeft het niet altijd nut om een veel geld en tijd in de werving en selectie van nieuw personeel te steken. In dat geval is het veel sneller en eenvoudiger om via detachering personeel in te lenen.

Een ander voordeel van detacheren is dat je alleen voor het aantal daadwerkelijk gewerkte uren betaald. Als opdrachtgever hoef je bijvoorbeeld geen vakantiedagen, feestdagen door te betalen en hoef je geen uitgebreide administratie te voeren voor deze medewerkers. Lees hier de belangrijkste voordelen van detacheren voor werkgevers.

Detacheren via Select4U

Select4U detacheert alleen echte specialisten die direct impact kunnen hebben binnen jouw organisatie. Als opdrachtgever kunt u er op vertrouwen dat de technische specialisten die wij detacheren professioneel te werk gaan en een positieve impuls geven aan uw organisatie. Wij weten immers precies wat wij in huis hebben

Door onze kennis van de arbeidsmarkt, het inzicht in talent en de meest up-to-date kennis van detacheren zorgen wij ervoor dat we snel in staat zijn de perfecte match te vinden tussen onze technische professionals en uw organisatie.  Denkt u aan detacheren? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Het team

Maarten Wolvetang

  • 06 - 51 25 61 23
  • mw@select4u.nl
Contact

Petra Massop

  • 06 - 52 59 96 28
  • pm@select4u.nl
Contact